Makaleler

COVID 19 INFEKSİYONUNDAN KORUNMA : SAĞLIKLI BESLENME, HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ

COVID 19 INFEKSİYONUNDAN KORUNMA : SAĞLIKLI BESLENME, HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ

COVID 19 INFEKSİYONUNDAN KORUNMA : SAĞLIKLI BESLENME, HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ 

COVID - 19 infeksiyonun bulaşmasını azaltmada evlerinizde sağlıklı beslenerek bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlamak kadarngıdaların hazırlanması sırasında kişisel hijyen koşullarını uygulamak çok önemlidir. Bu koşullar arasında ise ellerin sık sık yıkanması en kritik yöntemdir. 
Yiyecek hazırlamadan veya yemeden önce, ellerinizi en az 20 saniye temiz su ve sabunla yıkayınız. 
El yıkama mümkün değilse, sabun ve su elde bulana kadar en az yüzde 70 alkol içeren el dezenfektanı kullanılabilir. 
Yemek hazırlarken tezgahlar ve diğer yüzeyler temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. 
COVID-19'un yiyecek veya su sistemleri yoluyla iletilebileceğini gösteren hiçbir kanıt yoktur ancak yine de yiyecek ve içeceklerin paylaşılması, ortak eşya kullanımı önerilmemektedir.
Çiğ ve pişmiş yiyeceklerin ayrı tutulması ve yiyeceklerin uygun sıcaklığa kadar ısıtılması dahil olmak üzere ev gıda güvenliği yöntemleri uygulanmalıdır.

  • PAYLAŞ :